Contributiile Dumneavoastra o ajuta pe Andra sa renasca!Va multumim!!!

15 Ianuarie 2011
Dragi prieteni,
Andra si eu va dorim din suflet “La multi ani!”, un an nou frumos si care sa va aduca numai lucruri bune, care sa va implineasca sufletul.Nu va dorim anumite lucruri, pentru ca fiecare isi stie nevoile si dorintele, asa ca va spunem doar sa fie un an pe sufletul dumneavoastra.
Imi pare foarte rau ca lipsa timpului m-a impiedicat sa dau mesaj fiecaruia dintre dumneavoastra de sarbatori, dar sa stiti ca m-am gandit si NE-am gandit la fiecare si va dorim din inima numai bine.

Multumim din suflet pentru gandurile bune, pentru ajutorul financiar, pentru incurajari, pentru ca SUNTETI.
Stateam de vorba cu Andra zilele trecute (stateam de vorba, adica eu vorbeam si ea imi raspundea din ochisori si gangurind si bineinteles pe acele unde interioare…ne amuzam sa spunem ca avem comunicare “wireless”…Multumesc Lui Dumnezeu ca exista si aceasta, pentru ca, daca nu era posibila,ar fi fost imposibil sa progresam in vreun fel).
Am facut o paranteza si am pierdut sirul.Reiau.
Stateam de vorba cu scumpa mea Andra si am intrebat-o:”Dupa aceasta experienta pe care ai avut-o, ce ai sa-i inveti pe studentii tai intre doua eprubete si 3 bacterii?” (eu sunt economist si marketer, deci domeniul Andrei este pentru mine la fel de comprehensibil ca si limba chineza.Adica,apreciez rezultatele muncii pe care o realizeaza, dar, munca in sine este cu totul straina de “setarile” mele.Iar ea se distreaza teribil pe chestia asta).
Andra a zambit si mi-a raspuns: “O sa le spun cat de pretioasa este viata”.
O zi frumoasa, dragi prieteni.

1 septembrie 2010

Cea mai buna prietena a mea mi-a sugerat cu ceva timp in urma sa adaug blogului Andrei o pagina in care sa mentionez exact ce anume are scumpa noastra Andra nevoie, in asa fel incat oamenii sa vada clar cu ce o pot ajuta.

Tin sa va multumesc inca o data, dragi prieteni, pentru donatiile dumneavoastra, pentru mesajele de incurajare.TOT SPRIJINUL DUMNEAVOASTRA contribuie la salvarea vietii dragei noastre, iar eu nu am modalitati de a va multumi care sa fie corect adecvate.Pentru ca viata unui om nu se poate in nici un fel cuantifica si pretui.Asa ca…va spun doar atat, in numele ei si al meu: VA MULTUMIM.

Datorita contributiilor dumneavoastra am reusit sa obtinem un tratament din strainatate care vad ca o ajuta considerabil, sa-i asiguram consultatiile medicale periodice de care are nevoie si sa-i imbunatatim alimentatia care este foarte importanta in astfel de boli.

Sunt fericita…hmm…fericita e putin spus…poate mai indicat de spus ar fi : nebuna de bucurie!!!Vazand-o pe Andra razand, vesela, luminoasa, cu pofta de mancare si pusa pe glume si sotii..cum sa fii altfel?? Cea care da glas glumelor sunt tot eu, deocamdata, pentru ca scumpa noastra nu articuleaza inca, dar, pentru prima oara, de multa vreme, glumele mele nu mai intalnesc o atentie contemplativa, ci una participativa, activa, calda si plina de umor in care o recunosc perfect pe scumpa noastra Andra.

Nu mi s-a intamplat niciodata in viata mea sa plang de bucurie….bucuria imi era bucurie si radeam, durerea imi era durere si plangeam,sufletul meu nu vroia sa exprime o stare emotionala clara printr-o manifestare exterioara confuza.Dar, acum doua saptamani, cand scumpa noastra a inceput sa faca primele progrese de la inceperea tratamentului, de bucurie, am luat-o in brate si am inceput sa rad…in hohote…si apoi am realizat din privirea ei ca nu era numai rasul pe fata mea…imi curgeau lacrimile…Nu radeam:plangeam cu hohote..plangeam de bucurie.Si Ii multumesc Lui Dumnezeu si la culcare si la trezire si in spatiul dintre ele ca pune mila Lui pe ea si o ajuta sa se refaca.

SARUT MANA,DOAMNE.

M-am lasat iar un pic dusa de val si imi cer scuze.Banuiesc ca este normal intr-un fel.Cand un om pe care-l iubesti trece printr-o astfel de situatie,fiecare imbunatatire, fiecare pas inainte, chiar daca este milimetric, este un pas inainte spre VIATA.

VIATA cu majuscule a unui OM..tot cu majuscule.Pentru ca asta este scumpa noastra Andra, de cand o cunosc: OM, cu litere mari, din toate punctele de vedere.

Vom incepe, la recomandarea medicilor din strainatate si un tratament fizic de recuperare la domiciliu care vine in completarea medicamentelor si care se adauga la masajul si kinetoterapia pe care i le fac eu.

Cu ingaduinta dumneavoastra,voi urma sfatul celei mai bune prietene ale mele si voi puncta mai jos cateva lucruri de care draga noastra Andra are in mod curent nevoie si costurile lor.Orice ajutor este binevenit si contribuie la salvarea vietii unui OM:

–         Tratament strainatate: aproximativ 1050 RON/luna (depinde de cursul valutar)

–         Tratament curent neurologic: 150 RON – 330RON /luna(unele medicamente trebuie luate ciclic si uneori se adauga si suplimente de vitamine la indicatia medicului).

–         Analize medicale periodice : 220RON

–         Consultii medicale neurologice periodice: 150RON/consultatia

–         Tratament recuperare fizica la domiciliu: 150 RON/ sedinta.Nu stiu exact cate sedinte vom face pe saptamana, dar in mod sigur vor fi cel putin doua.Deci, 300RON/saptamana minimum.

–         Pampersi, alimentatie:minimum 500RON/luna

Am mentionat strict costurile tratamentului si alimentatiei scumpei noastre Andra, fara sa mai amintesc si cheltuielile pentru copii: alimentatie,intretinerea casei etc .Cine poate ajuta, cu orice,este binevenit.

Va multumesc din suflet.

20 iulie 2010

Continutul acestei pagini va avea o dubla destinatie: in primul rand, de a exprima recunostinta noastra pentru ajutorul Dumneavoastra, pentru a va arata cum contribuiti la reconstruirea unui om si, in al doilea rand, pentru ochisorii Andrei, ca sa vada cat de mult este iubita si ajutata.

Si, cum timpul imi permite la acest moment sa fac doar introducerea – este aproape 4 dimineata, voi incepe prin a va face o bucurie:

DA, FACEM PROGRESE!!!

24iulie 2010

Asa cum spuneam pe 20 iulie, aceasta este pagina Dumneavostra, a celor ce contribuie la reconstruirea unui om.Cuvintele de multumire sunt mici si fade atunci cand cea mai mare si singura bucurie este sa o vezi pe Andra din nou om intreg.Pentru mine, aceasta bucurie a inceput sa se compuna, sa creasca din fiecare pas, cat de mic pe care il face in vindecare, din fiecare zambet care ii lumineaza ochisorii, din fiecare efort de a comunica, din fiecare gluma pe care o face, din fiecare gest in care reincep sa o recunosc.Saptamana trecuta radea de parul meu, l-a marait pe Alex ca sa-i atraga atentia ca a gresit o cifra la Sudoku si a ras in hohote de Mihnea si de mine pentru ca,aplecandu-ne amandoi in acelasi timp s-o pupam ne-am dat cap in cap….”Contactele inteligentei”  matusa-nepot s-au soldat cu doua cucuie…”cucuiele dragostei”, cum le-am numit, pentru ca de multe ori e concurenta mare “la pupat mama” …si nici unul din pupaciosi nu vrea sa cedeze locul altuia sau sa astepte la rand.Consecinta este ca scumpa noastra Andra se amuza copios….iar noi, de dragul si de bucuria rasului ei, continuam sa ne facem cucuie…

I-am spus de nenumarate ori ca cea mai fericita zi a vietii mele va fi atunci cand o va pune Dumnezeu pe picioare, cand ii voi auzi glasul, rasul, cand va fi din nou ea insasi, intreaga, sanatoasa…da, domnisoara Nicoleta, aveti dreptate in postul dumneavoastra, aceasta imi va fi cea mai mare rasplata.Si mai aveti dreptate spunand ca sufletelul ei frumos este acum si mai mult capabil de iubire…asa este…si eu o simt din plin fiind mereu langa ea si ma uimeste continuu cata frumusete, o frumusete imensa o compune.Din pacate aceasta capabilitate s-a marit printr-o suferinta atroce pe care, din punctul meu de vedere-omenesc- nu o merita un om asa de bun. Dar, inca o data, eu nu sunt nimeni sa judec ce si cum face Dumnezeu cu noi.Il rog doar sa o vindece.Atat.Si am credinta neclintita ca o face.

Iar m-am lasat furata de ganduri…poate aveam si nevoie intr-un fel de asta…nu pot vorbi niciodata despre Andra fara sa mi se incalzeasca sufletul.Dar acum am sa ma opresc din ganduri, pentru ca risc sa se topeasca acea platosa atat de necesara care ma ajuta sa-i pot oferi nealterata forta de care are nevoie sa se insanatoseasca.

DECI!Trag aer in piept si incep…PAGINA DUMNEAVOASTRA.Adica, pagina celor care o ajuta pe Andra sa renasca.Multumiri..multe, multe si sper din tot sufletul ca nu am uitat cumva pe cineva.

Multumiri pentru donatii:

Aici, ma vad pusa in situatia neplacuta de a omite absolut fara voie sa mentionez o multime de oameni care o ajuta pe Andra, pentru simplul motiv ca nu pot vedea de la cine provin banii depusi in contul mentionat.

De aceea, incep aceasta lista  prin a le multumi in primul rand  tuturor acelor oameni deosebiti care ne sprijina financiar ANONIM sa  reconstruim un om si sa-l readucem la viata. Depunerile Dumneavoastra in cont au facut posibila inceperea unui nou tratament, pe care l-am comandat in strainatate saptamana trecuta si care sper din toata inima sa o ajute. Nu am cuvinte sa va descriu expresia din ochisorii Andrei cand i-am spus ca, datorita Dumneavostra, putem incepe un tratament care sa ii revigoreze si sa-i energizeze organismul, sa-l faca destul de puternic pentru a invinge boala, tratament pe care altfel nu ni l-am fi permis….

Spun doar atat: va multumesc din tot sufletul meu pentru ca o ajutati sa renasca!…

…..si pentru ca imi daruiti bucuria de a o vedea ca face pasi inainte.Repet :domnisoara Nicoleta (fosta studenta a Andrei) spunea foarte bine despre mine:cea mai mare – si singura – rasplata si fericire a mea este sa o vad din nou pe Andra om intreg.

Multumim:

–         Doamnei Andreea Alexandra Raluca

–         Domnului Marius Voicea

–         ….to be continued

Continuam…acesta este un punct unde sunt multe nume, oameni pe care am avut bucuria de a-i cunoaste personal si cativa dintre dansii  imi sunt foarte dragi.Este vorba despre distinsii colegi ai Andrei de la Universitatea Petrol-Gaze, care, de cand Andra s-a imbolnavit m-au uimit prin grija, ajutorul si gandurile dansilor bune, atat fata de Andra cat si fata de copiii ei.

Imi permit sa va multumesc in numele Andrei si in mod public pentru tot sprijinul Dumneavoastra in decursul acestor 8 luni de cand Andra s-a imbolnavit. Ordinea listarii este pur aleatoare. Lista este in curs de completare si cer scuze tuturor celor  inca nementionati strict din acest motiv:

–         Matei Vasile,profesor doctor inginer, Sef catedra I.P.P.P.

–         Brebeanu Gheorghe,profesor doctor inginer,catedra I.P.P.P.

–         Ciuparu Dragos , profesor doctor inginer, Prorector  U.P.G. Ploiesti

–         Tanasescu Constantin, conferentiar doctor inginer, catedra I.P.P.P.

–         Movileanu Daniela, doctor inginer Sef lucrari, catedra I.P.P.P.

–         Stanica – Ezeanu Dorin, profesor doctor inginer, catedra I.P.P.P.

–         Onutu Ion, profesor doctor inginer, Prodecan Facultatea T.P.P.

–         Diana Cursaru, doctor inginer Sef lucrari,catedra I.P.P.P.

–         Petra Andreescu, secretara catedra I.P.P.P.

–         Daniela Smaranda ,tehnician catedra Chimie Generala

–         …………to be continued

Multumiri calde grupului de studenti absolventi ai I.P.M promotia 2010.

Multumiri TUTUROR STUDENTILOR care au contribuit pentru tratamentul Andrei in decursul acestor 8 luni !

Multumiri speciale doamnei Petra Andreescu de la catedra I.P.P.P. pentru rabdarea, atentia, dragostea si bunavointa dansei neobosita in a ma ajuta in problemele…hai sa spunem “administrative”(eu le-as spune in limbaj “popular” “hartzogaristice”) atat de incalcite care se tot ivesc de 8 luni incoace…Am numit-o de cateva ori “ingeras pazitor” si bineinteles ca dansa, cu modestia care o caracterizeaza mi-a raspuns ca nu-si face decat datoria…

Multumiri speciale pentru :

–         Parintele Petre

–         Parintele Daniel

–         Parintele Gherontie

Multumiri pentru prieteni dragi care ne sunt alaturi cu tot ce au si ce pot  de cand ne luptam cu aceasta boala…si carora le cer iertare ca de multe ori nu apuc sa raspund la telefon din prima pentru ca suntem ori in timpul masajului, ori in timpul mesei…intotdeauna este cate ceva de facut, pentru ca ne straduim sa-i acordam Andrei toata atentia si dragostea de care are nevoie, iar, uneori, asta inseamna lacune in comunicarea cu Dumneavostra…lucru pentru care, inca o data, imi cer iertare si sper din tot sufletul sa ma intelegeti corect:

–         Rodica R.

–         George

–         Claudia D.

–         Madalina

–         Madalina Aurora

–         Petra A.

–         Laura M.

–         Ancuta D.

–         Valentin I.

–         Dana Smaranda

–         Sarina I.

–         Tanta M.

–         Mihaela G.

–         Catalina D.

–         Roxana Creanga

–         Liliana N.

–         Tatiana

….si va multumesc, dragii nostri, pentru ca aveti mereu un cuvant bun si pentru ca stiti sa ma incurajati cand mi se mai intampla sa …hm…hai sa spunem “sa obosesc putin”.Cativa dintre Dumneavostra mi-au spus de mai multe ori ca ajuta prea putin sau ca fac prea putin pentru Andra si repet ceea ce le-am raspuns mereu: NU ESTE PUTIN.Este foarte mult, pentru ca este cu ganduri bune si intentii curate si pentru ca fiecare pic conteaza si ajuta enorm in asemenea situatii.

Multumiri pentru cadre medicale:

Imi doream de multa vreme sa multumesc catorva oameni deosebiti care au ingrijit-o pe Andra cu foarte multa atentie si dragoste pe timpul cat am fost  in spitale.Le multumesc din suflet pentru ca au stiut sa treaca dincolo de relatia strict medic- pacient si ne-au ajutat foarte mult sa mergem inainte.

Stiu ca este un gest mic si insuficient, dar, este tot ceea ce pot face: sa le trec numele aici, cu cele mai calde multumiri si ganduri ale mele.Cer iertare celor carora nu le-am retinut numele intreg si celor pe care nu-i mentionez pentru ca nu le-am retinut numele:

–         Diana Balan (Spitalul Militar, Bucuresti)

–         Rodica Bertha ( Spitalul Militar, Bucuresti)

–         Grigore Boeru ( medic neurolog, sef sectie Neurologie, Spitalul Militar, Bucuresti)

–         Delia ( Spitalul Militar, Bucuresti)

–         Violeta (sectia ATI , Spitalul Militar, Bucuresti)

–         Lt.Col.Aurel Iliuta ( sef sectie BFT, Spitalul Militar, Bucuresti)

–         Roxana Ionescu (sectia BFT,Spitalul Militar, Bucuresti)

–         Mitu Cristina ( Spitalul Colentina)

–         Roxana Iliescu ( Spitalul Colentina)

–         Radu Tanasescu (Spitalul Colentina)

–         Loredana Benea ( Spitalul Bals)

–         Doamna Petruta (Spitalul Colentina) si cumnata dansei (tot Spitalul Colentina)

–         Doamna Mirela (Spitalul Colentina)

–         Monica (Spitalul Bals)

–         Serban Zaharescu (medic familie)

Multumiri pentru informatii :

–         Camelia Bucuroaia ( pentru lista de medici specializati ADEM din strainatate.Am inceput demersurile!)

–         Flavian Podeanu

–         Claudia Irina Marinescu (pentru adresa spitalului din China.Asteptam tratamentul!)

–         Georgiana Florea

–         Mihaela

–         Adriana

–         Mihaela Oprea

–         Ramona (pot spune doar atat:intr-adevar, Dumnezeu face minuni prin Noul Testament!)

–         Calarasu Cosmin

Multumiri pentru ganduri bune:

– Maria Popa

– Ioana Moldovan

– Diana Costina

– Ana Popescu

– Cati Dumitrescu

– Andreea Draghici

– Dita Cociuban(imi cer scuze daca am gresit cumva numele)

– Florentina Bucur

– Gina Bucur

Acesta este un punct care ii va lumina ochisorii Andrei cand i-l voi citi, pentru ca este vorba de oameni care ii sunt foarte dragi:studentii sai.

Multumiri din inima pentru toate mesajele Dumneavoastra, multumiri pentru fiecare zambet si bucurie pe care o vad in ochisorii Andrei cand ii citesc gandurile Dumneavoastra:

–         Nicoleta Georgescu

–         Mariana Malaisteanu (..si imi permit sa va felicit pentru examenul de licenta si mult succes in continuare!)

–         Mirela

–         Cristina Simion

–         Mihaela

–         Dorin Rogozanu

–         ……to be continued!

…Si,inainte sa-mi trag sufletul, le multumesc celor 2 nepoti ai mei – Mihnea si Alex – ca, avand grija de Andra cateva ore azi,mi-au oferit timpul necesar sa ma odihnesc si sa postez toate cele de mai sus!!!

Advertisements

6 Responses to Contributiile Dumneavoastra o ajuta pe Andra sa renasca!Va multumim!!!

 1. Frangulea Beatrice Nicoleta says:

  La multi ani ! Multa sanatate ii doresc doamnei profesoare si dumneavoastra ca aveti atata grija de ea. Vreau sa stie ca noi cei din ‘grupa de cobai’ nu am uitat de intalnirile pe care trebuia sa le facem in fiecare an. Ii multumim din suflet pentru tot si o asteptam sa continuam acele intalniri.

 2. florentina stefan says:

  – nu cred ; nu vreau sa cred ca o persoana atat de dulce , buna , vesela , draguta , o mama desavarsita, o colega deosebita poate pati asa ceva dupa ce ……… imi este f greu ca poate duce atata suferinta dar cred ca poate depasi orice obstacol ii va sta in cale deoarece iubeste viata si cel mai mult isi iubeste cele trei minuni ale ei – baietii ei .
  -cred in minunile pe care le face Dumnezeu si ma rog ca Andra sa fie bine .
  Am fost colege la AL MEDICA si , eu fiind gravida – m-a ajutat f mult sa depasesc acea perioada -l-a vazut apoi pe baietelul meu David dar acum as vrea sa-i transmiteti ca mai am un baietel de 2 ani si jumatate .(va spun astea pentru ca stiu ca ea se bucara sa afle ).
  Incerc sa va ajut si altfel .
  Va doresc multa sanatate iar copilasilor multa putere ca sa treaca mai usor

 3. Alexandra Dutu says:

  As dori sa-mi cer scuze ca pana acum nu am lasat niciun mesaj pentru doamna profesoara. Am urmarit aici “evolutia” si nu pot decat sa ma bucur, impreuna cu colegii mei de la mediu, promotia 2010, ca este din ce in ce mai bine. O pupam si o asteptam si la master, sa ne povesteasca cu zambetul pe buze, in micile pauze de predare, cum a trecut peste aceasta cumpana, ca si cum nici nu i s-ar fi intamplat dansei, ci ar fi auzit un caz despre … O zi buna!

 4. Frangulea Beatrice Nicoleta says:

  In primul rand vreau sa ii transmit doamnei profesoare multa sanatate si multa fericire si sa nu creada nici-o clipa ca fostii studenti din promotia 2009 au uitat-o. Toata lumea o saluta si ii doreste multa sanatate . Imi doresc nespus de mult sa fie iarasi printre noi cu energie si sa ne marim cercul de prietenie asa cum am stabilit la intalnirea de dupa licenta a anului 2009. Noi am tinut legatura cu Nicoleta Gerogescu si ea ne-a informat in legatura cu tot.
  O salutam din toata inima pe doamna profesoara si de-abia asteptam sa ne transmita din energia dansei pozitive. Anul trecut dupa examenul de licenta ne-a spus ca daca obosim sa o anuntam ca imediat ne trezeste,abia asteptam sa ne trezeasca din automatismul de zi cu zi.O salutam si o pupam dulce. Salutari si baietilor. Si dumneavostra multa sanatate va doresc si multa fericire, si va multumesc , ca aveti un suflet atat de bun.

 5. GRIGORE ALEXANDRU BOGDAN says:

  Am dori sa transmitem si noi (eu si viitoarea mea sotie FRANGULEA BEATRICE) cele mai bune ganduri in ceea ce priveste refacerea STIMATEI MELE PROFESOARE, cea pe care o consider si care a fost si va ramane pentru totdeauna un exemplu de viata. Stiu ca isi va reveni complet si ca o sa isi reia postul de la catedra.
  Am dori prin acest mesaj sa multumim din tot sufletul nostru DOAMNEI PROFESOARE pentru faptul ca ne-a calauzit pasii.Noi acum suntem in Ramnicu Valcea angajti la OLTCHIM ca ingineri chimisti.V-am spus acest lucru deoarece vrem sa ii aducem doamnei profesoare inca o mica bucurie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s